Eleonóra

Két Operaház Budapesten

2005.10.20. 00:00

Programkereső

Egy speciális utcai fényszínházzal mutatkozik be október 24-én este nyolc órától a VLS Budapest és a Magyar Állami Operaház: operarészletek, absztrakt mesék, tűzijáték és számtalan egyéb különleges látványelem várja a látogatókat a Magyar Állami Operaház előtt.
2277f62f-d1e5-4595-a423-224b3d8b45e7

Magyarországon egyedülálló fényszínház-bemutatóján hatalmas képernyővé változik az Operával szembeni Balettintézet épülete, s a mozgóképeket felhasználó bemutatkozó vetítés során a nézők kívülről-belülről, olykor akár egyszerre két példányban is megcsodálhatják az Ybl Miklós tervezte csodálatos épületet. Az előadás folyamán a francia cég egy Magyarországon eddig ismeretlen technikával mozgóképeket és művészi animációt vetít az Operaházzal szembeni Balettintézet homlokzatára, s ezáltal az épület átalakul. Olyannyira, hogy erre az estére a Balettintézetből Operaház lesz: operarészletek, varázslatos színházi világok, absztrakt mesék, tűzijáték és sok meglepetés kel életre az épületen. Az Andrássy úton sétálók forralt bor és pogácsa kíséretében csodálhatják meg a fényszínházat ezen az estén.

Az előadás kreatív munkáit az ismert francia művész, Jean-Michel Jarre és az Eurodisney látvány-grafikusa készíti. Négy projektor 2048x1080 pixel High Definition felbontásban, összesen 25 000 ANSI Lumen fényerővel hozza majd létre a még sosem látott összhatást, a hatalmas felületnek köszönhetően 2800:1 kontraszt arányban.