Edina

Soproni építőtégla a doborjáni (raidingi) koncertterem falában

2005.10.24. 00:00

Programkereső

A soproni Liszt Ferenc Kulturális Egyesület és a soproni Liszt Társaság tagjai látogatást tettek Liszt Ferenc szülőfalujában, Doborjánban (ma Raiding, Ausztria) október 22-én, így tisztelegvén a százkilencvennégy évvel ezelőtt született zeneszerző emléke előtt.
d3a2113d-191c-47b6-aa34-319174cb75ce

A soproni Liszt-rajongók és -tisztelők Ivanics Ferenc és Firtl Mátyás országgyűlési képviselők és megyei alelnökök jelenlétében koszorúzták meg a komponista szülőháza előtt álló mellszobrot. A küldöttséget Anna Schlaffer polgármester fogadta, aki a bemutatta az épülő koncerttermet is. A munkálatokhoz való szimbolikus hozzájárulásként Dr. Szilágyi László egy soproni téglát adott át a Liszt Ferenc Kulturális Egyesület nevében, amely jelképezi a hitet, hogy az új koncertterem a jövőben még jobban összeköti majd a Nyugat-Pannon Eurégió, különösen Sopron és Doborján polgárait.

Az ünnep alkalmából a két település képviselői kölcsönösen meghívták egymást a soproni, illetve a doborjáni Liszt Fesztiválra, melyeket összehangolnak, és közösen ajánlják őket a világ Liszt-rajongóinak. További információk az alábbi honlapon olvashatók.