Márk

Koncertkülönlegességek a Zeneakadémián

2005.11.10. 00:00

Programkereső

November közepén három különleges koncertre várja közönségét a Zeneakadémia: Rost Andrea, illetve a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara és Varga Tamás csellóművész hangversenyére, valamint a Zeneakadémia Baráti Köre ünnepi estjére.
6d9b7a00-6419-4f36-be8d-892a6dfd5c51

Az Alma Mater Koncertek keretében november 11-én Rost Andrea „Mrs. Mozart” címmel jótékonysági koncertet ad egykori iskolájában. A művésznő áriaestjén részletek hangzanak el Mozart Cosi fan tutte, Don Giovanni, A varázsfuvola, A színigazgató és Figaro lakodalma című operáiból. A közreműködő Weiner-Szász Kamara Szimfonikus Zenekart Pál Tamás vezényli. A Zeneakadémia egykori növendéke, aki mára a világ vezető operaszínpadainak ünnepelt sztárja lett, jótékonysági koncertjének bevételét a Génie Oblige – Együtt a Zeneakadémiáért alapítvány javára ajánlja fel, ezzel segítve alma materét. Az esten a Zeneakadémia egyik legtehetségesebb hegedűs növendéke, Kállay Ernő is fellép.

November 13-án, az Alma Mater Koncertek következő előadásán Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara játszik. A koncerten fellép Varga Tamás, a Bécsi Filharmonikus Zenekar szólócsellistája, aki a hét folyamán nagysikerű mesterkurzust tartott a Zeneakadémián. A hangversenyen Haydn „Lakatlan sziget” című operájának nyitánya, a C-dúr gordonkaverseny, valamint Beethoven III. „Eroica” szimfóniája lesz hallható. A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarát Pál Tamás vezényli.

November 14-én a Zeneakadémia Baráti Köre ünnepli megalapításának 8. évfordulóját: a hangversenyen Haydn, Mozart és Schubert művei csendülnek fel Rév Lívia, Perényi Miklós, Kelemen Barnabás, Bujtor Balázs, Kokas Katalin és Rohmann Ditta előadásában.