Ervin

Szilveszter a Zeneakadémián

2005.11.28. 00:00

Programkereső

Hová menjek Szilveszterkor? Mit találjak ki az évek óta dögunalmas esték helyett? Hogyan ünnepeljem meg az új évet? - kérdezzük magunktól évről évre. Van mégis egy jó ajánlat, ami ebben az évben már ötödik alkalommal ad alternatívát erre a problémára. Az Amadinda és Presser Gábor idén is ott lesz a Zeneakadémián.

A szilveszteri koncert különlegessége az, hogy mindig olyan produkció szórakoztatja a közönséget, amely addig sehol sem volt látható, és nagy valószínűséggel nem is lesz. Korábban ugyanígy került műsorra a Diótörő vagy Ravel zongoradarabjának az Amadinda által átírt változata, de a zenekar klasszikus repertoárjából is előkerülnek majd zeneszámok.

A két „felvonásból” álló este első részében az Amadinda zenél egy feszítettebb, tervezettebb műsorban, majd miután eljön az éjfél, és beköszönt az új év, elkezdődik az igazi happening. Az éjféli himnuszt Rácz Zoltán játssza majd el, a rövid szünetben pedig alkalom nyílik a koccintásra.

Az előző évekhez hasonlóan tehát az Amadinda, Vígh Andrea hárfaművész és Presser Gábor nyitja a sort, majd az éjfél utáni részben feltűnik Marton Éva operaénekesnő is, aki az idei est sztárja lesz. Az éjfél utáni szakasz tehát a megismételhetetlen pillanatoké. Az operaénekesnő elénekli majd Presser Gábor Elvarázsolt éj című dalát, amelyet erre az alkalomra Holló Aurél írt át.