Gertrúd, Patrik

"Mind a gyertyák vígan égnek..."

2005.12.14. 00:00

Programkereső

Régi idők karácsonyát idézi fel a Tabulatúra régizene együttes ünnepi előadásával, amelynek idén is a Marczibányi Téri Művelődési Központ ad otthont december 19-én 19:00 órától.
cab18fbb-ca60-4063-aff8-4e57bda15f32

Az ünnepkör magyar és európai régizenei hagyományainak hangszeres felelevenítésével a zenekar immár negyedik éve minden karácsonykor lehetőséget teremt arra, hogy a hallgatók átélhessék az elmúlt évszázadok karácsonyait. Érdekes és ritka, régi hangszereken szólal majd meg középkori, reneszánsz és barokk muzsika, valamint magyar népzenei elemeket is tartalmazó régi magyar zene.

A zenekar alapítói, Rossa Levente Bors (rebek, viola, hegedű), Bencze Balázs (lantok, koboz, teorbaciszter) és Huber Henriett (tekerő, furulyák) mellett ezen a koncerten több közreműködő (Lénárd Kata, Szabó Enikő, Pászti György) segítségével születik meg egy izgalmas, többféle hangzást, stílust és hangulatot felvonultató produkció. Az ünnepi koncertre – melynek címe a zenekar tavaly megjelent karácsonyi lemezének címével összhangban "Mind a gyertyák vígan égnek" – szeretettel vár minden érdeklődőt a Marczibányi Téri Művelődési Központ.