József, Bánk

Jubileumi extrák szilveszterkor az Operaházban

2005.12.22. 00:00

Programkereső

A tizenötödik jubileumát ünneplő, Európában egyedülálló szilveszteri operabál és gála eseményeit idén rendhagyó módon izenkétt négyzetméteres kivetítőn, élőben láthatják az érdeklődők az Andrássy úton szilveszter éjszakáján.
672bf977-3603-4a73-be16-d3b77d848b70

A gála részletei mellett az ünnepi vacsoráról, a báli nyitó táncról és a hajnalig tartó mulatságról is lesznek láthatók képek. A kedvcsináló látványosság mellett zenével, forralt borral és sült gesztenyével várják az Andrássy útra érkezőket.

Az Operaházban zajló báli eseményeket élőben közvetítő különleges, nagyméretű projektoron szilveszterig minden nap 22:00 óráig részletek lesznek láthatók számos opera- és balettelőadásból. Nem titkolt cél az arra sétálók becsábítása a minden eddiginél fergetegesebb szilveszteri mulatságra.

A kivetítőn többek között a jubileumi, 15. születésnap alkalmából meghirdetett jótékonysági árverés részleteiről is tájékozódhatnak az érdeklődők. A különleges akció olyan neves kortárs képzőművészek felajánlásával indult el, mint Erdős Sándor, Gallai Andrea, Sípos Judit-Nono, Péreli Zsuzsa és Csavlek Etelka, de természetesen segítő szándékú magánszemélyek felajánlásait is várják 100.000 Ft-os értékhatártól. Az adományozóknak a szilveszteri operabálra szóló kétszemélyes meghívót adnak át. A gyűjtemény a jövő év elején kiállításon is megtekinthető lesz, az árverésre a tervek szerint februárban, Valentin napján kerül sor. A bevételt a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat juttatja el a leginkább rászoruló szegény családoknak.