Fülöp, Evelin

Virág Emese Artisjus Előadói Díjat kapott

2006.01.09. 00:00

Programkereső

Virág Emese, a Zeneakadémia adjunktusa, az ének szak korrepetitor-tanára idén ötödik alkalommal vehette át az Artisjus Díjat a kortárs zene előadásáért, a magyar zeneművek bemutatása és megismertetése érdekében végzett tevékenységéért.
39fa557a-8e63-443a-96a1-c4b2fe30002a

Az Artisjus Díj célja a kortárs magyar zeneművészeti és irodalmi alkotótevékenység elismerése és ösztönzése. A díjat az Artisjus Alapítvány ítéli oda a kortárs magyar zene játszásában jeleskedő művészeknek. Virág Emese több alkalommal mutatta be kortárs szerzők műveit: legutóbb a 2005. évi Korunk zenéje fesztivál keretében Kákonyi Árpád, Szőnyi Erzsébet és Vajda János dalciklusait, a Fészek Művészklub ősbemutatók sorozatában pedig Hollós Máté zongoradarabját és Láng István dalait adta elő, illetve kísérte. Virág Emese legújabb CD-je Hubay Jenő, a Zeneakadémia volt igazgatójának dalaival 2006 januárjában jelenik meg; ez a hetedik Hungaroton-lemeze. Közreműködött a Bartók-összkiadás ritkaságokat tartalmazó CD-jén is.

Virág Emese 2004-ben szerzett DLA doktori címet a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Mihalovich Ödön zeneszerző, a Zeneakadémia Liszt Ferencet követő igazgatójának munkásságáról írt disszertációjával. Szándéka, hogy Mihalovich Ödön műveit megismertesse a zenekedvelő közönséggel.