Hella

Lajtha-díj 2006

2006.01.20. 00:00

Programkereső

Farkas Ferenc és Lajtha László művei csendültek fel a azon a hangversenyen, amelyen Hollós János, a Magyar Rádió alelnöke és dr. Lajtha Ildikó, a Lajtha Alapítvány elnöke átadták az idei Lajtha-díjakat.

A díjat a Lajtha László Alapítvány és a Magyar Rádió 1995-ben alapította a kiváló zeneszerző, zenetudós és népzenekutató emlékére. Azóta minden évben a Magyar Kultúra Napján kerül sor a díj ünnepélyes átadására. A Magyar Rádió Bartók Főszerkesztőségének 2006. évi Lajtha-díját Lázár Eszter kapta a XX. századi magyar zene, benne Lajtha László műveinek rádiós gondozásáért, több évtizedes, kiemelkedően igényes szerkesztői munkájáért. A díjat Hollós János, a Magyar Rádió alelnöke adta át.

0c5847c8-d0ed-43af-945f-f6eabe15228e

A Lajtha László Alapítvány idei díját Héja Domonkos karmester kapta a zeneszerző műveinek magas művészi fokon történő tolmácsolásáért. A díjat dr. Lajtha Ildikótól, az alapítvány elnökétől vehette át a művész. Az ünnepi esemény tiszteletére rendezett hangverseny felvételét a Magyar Kultúra Napján tűzte műsorára a Bartók Rádió.