Konstantin

Tehetséges Magyarország Alapítvány

2006.01.26. 00:00

Programkereső

A Tehetséges Magyarország Alapítványt a Fővárosi Bíróság jogerősen 2005. október 19-én jegyezte be. Az Alapítvány céljai az alapító okiratból: „Olyan társadalmi környezet létrejöttének elősegítése, melyben minden ember tehetsége fontos érték, és a tehetségnek a megbecsülése, fejlesztése és a tehetséges emberek megtartása közös cél.”
484f8c93-9ddc-43d6-8e4f-549573fb195e

„Az Alapítvány célul tűzi ki különösen: a tehetséggondozás érdekében segíteni a magánszemélyek (civilszervezetek) – gazdálkodó szervezetek – tudomány – állam négyszögének mind hatékonyabb együttműködését; a tehetséggondozás területén szükséges közös tudás és együttműködés fejlesztése konferenciák megszervezésével, kiállítások létrehozásával, tanulmányok életre hívásával és kiadványok közreadásával; általánossá tenni azt a törekvést, miszerint bármely szakmában dolgozó szakembernek legyen a célja a saját és a környeztében dolgozók tehetségének kibontakoztatása.”

Az Alapítvány Tiszteletbeli elnöke Kovács Kálmán; a kuratórium elnöke Kállai Gábor. Az Alapítvány tevékenységének fókuszpontja 2006. március 25-e, Bartók Béla 125. születésnapja, mely napot az Alapítvány a „Tehetség Napjaként” szeretné megünnepelni. A „Tehetség Napja” az alapítók reményeik szerint hagyománnyá, országos ünneppé válik. Az Alapítvány ezen a napon írja ki pályázatait is.

Az Alapítvány testülete a Tehetség Tanács, amelyben eddig az alábbiak vállaltak tagságot: Bartha Ferenc, Benke László, Bogányi Gergely, Bojár Gábor, Bor Zsolt, Yehuda Elkana, Falus András, Farkasházy Tivadar, Göncz Árpád, Jancsó Miklós, Kertész Imre, Körmendy Ferenc, Edvin Marton, Polgár Judit, Szász Márton és Vágó István. A Tehetség Tanács tagjai tanácsaikkal és közreműködésükkel segítik az Alapítvány munkáját.