György

A 100 tagú Cigányzenekar jótékonysági koncertje

2006.02.22. 00:00

Programkereső

Gyermekmentő orvosi műszerekért zenélnek A 100 tagú Cigányzenekar jótékonysági koncertet ad 2006. március 1-jén, 18 órakor a Kongresszusi Központ nagytermében.

A Gyermekünk az Életünk Alapítvány kezdeményezésére, a jótékonysági koncert alkalmával az Országos Mentőszolgálat megyei mentőszervezetei, valamint a Szent László kórház részére életmentő műszereket adnak át.

A koncert előtt Bottyán Marianna festőművésznő képeit tekinthetik meg az érdeklődők, s a festmények már délután 14 órától a helyszínen megvásárolhatók. Az eladásra került képek bevételét az alapítvány további életmentő műszerek beszerzésére fordítja.

Bottyán Marianna 1967-ben született művészcsaládban, szülei szintén festők. Művészeti tanulmányait Budapesten Záborszky Gábor festő- és Konstantin László grafikusművész irányításával végezte. 1993 óta foglalkozik hivatásszerűen a festészettel, és rendszeresen állít ki belföldön és külföldön egyaránt.

A Gyermekünk az Életünk Alapítvány 2002 januárja óta működik, gyűjt adományokat egészségügyi intézmények számára. Az Alapítvány működése óta 100.582.800 Ft értékben adományozott gyermekkórházak, illetve mentőállomások részére életmentő műszereket.

Az alapítvány célul tűzte ki, hogy segítséget nyújt országosan minden mentőállomásnak, hogy műszerezettségük növelésével, munkakörülményeinek javításával minden gyermek és felnőtt számára megadhassák ugyanazokat az életben maradási esélyeket, mint más fejlett országokban.

Az alapítvány két év alatt két jótékonysági gálát szervezett a Zeneakadémia Nagytermében a Benkó Dixieland Band és Pege Aladár közreműködésével. A koncert bevételéből a Szent László Kórház gyermekosztálya részére összesen 1 betegőrző monitort, illetve 5 infúziós pumpát, valamint a megyei mentőállomások részére összesen 10 lélegeztető gépet adott át. Az adományok értéke összesen töb mint 24 millió forint volt az alapítvány közleménye szerint.