Benedek

Jelentkezzetek a Kodály-Bartók Ifjúsági Világzenekarba!

2006.03.07. 00:00

Programkereső

A Magyar Köztársaság Kulturális Minisztériuma és Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata ifjúsági világzenekar létrehozását határozta el. A Kodály-Bartók Ifjúsági Világzenekar már idén nyáron több koncertet is ad majd.
1df42932-c948-4aab-a8cf-31c83a69a61a

Kecskemét, mint Kodály Zoltán szülővárosa Kodály Zoltán és alkotótársa, Bartók Béla örökségének ápolását és az ifjúsági világzenekar által való bemutatását tekinti céljának. A 2006 júliusában megalakuló, majd ezt követően minden nyáron összehívott ifjúsági világzenekar ennek megfelelően Kodály és Bartók nevét viseli, állandó székhelye Kecskemét, vezető karmestere Vásáry Tamás karmester és zongoraművész. A Kecskeméten tartandó próbaidőszak után a Kodály-Bartók Ifjúsági Világzenekar belföldi, a későbbiekben külföldi turnékon is bemutatkozik.

A Kodály-Bartók Ifjúsági Világzenekar 2006-os koncertprogramján Kecskemét nagy szülötte, Kodály Zoltán, a 125 éve született Bartók Béla, a 250 éve született Mozart, valamint Liszt Ferenc egy-egy műve szerepel: Mozart: A-dúr zongoraverseny, KV 488; Liszt: Les Préludes; Bartók: Magyar képek; Kodály: Háry-szvit.

A világ minden tájáról jelentkezhet minden 16 és 30 év közötti (1976. január 1. után és 1990. december 31. előtt született), gyakorlattal rendelkező fiatal zenész, aki legalább nyolc éve tanul professzionális módon választott hangszerén, rendelkezik zenekari tapasztalattal, és felkészültségét tanári ajánlással igazolni tudja. A munkanyelv angol, ezért a jelentkezőknek ennek megfelelő nyelvismerettel kell rendelkezniük. A jelentkezési határidő 2006. március 31.

A próbaidőszak 2006. július 5-től július 12-ig tart. Ezalatt a Kodály-Bartók Ifjúsági Világzenekar Vásáry Tamás vezetésével betanulja a műsorra kerülő műveket, majd 13-án bemutatkozó nyilvános koncerten játssza el azokat a Kecskeméti Katona József Színházban. Ezt követően a zenekar július 17-ig még kétszer adja elő a koncertműsort, egy alkalommal Budapesten és egy alkalommal egy másik magyar városban.

A jelentkezés feltételei, jelentkezési lap és minden további információ megtalálható az alábbi honlapon.