Gábor, Karina, Ders

Jótékonysági koncert egy baptista közösségi centrumért

2006.03.21. 00:00

Programkereső

Az első magyarországi baptista templom (Budapest, VII. ker., Wesselényi u. 53.) alagsorának felújításáért ad jótékonysági koncertet a Vox Nova Baptista Férfikar és Baptista Kéziharang Együttes március 25-én 18:00 órától a helyszínen.
b935e4bd-08f1-4159-8f69-feb255415684

A jótékonysági koncert bevételét a helyi templom alagsorának felújítására ajánlották fel a résztvevők, ahol gyermek-bibliaköri termeket, keresztyén kávézót és kb. 80-100 fő befogadására alkalmas, több funkciós előadótermet szándékoznak kialakítani. Az objektumot keresztyén közösségi házként működtetnék a kerület és az érdeklődő közösség javára.

A Vox Nova Baptista Férfikar jövőre ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. A kórus budapesti és -környéki gyülekezetek zeneszerető tagjaiból toborzódott. A férfikar az elmúlt évek során számtalan meghívást kapott templomokba, koncerttermekbe itthonról és külföldről egyaránt. Megalakulásától kezdve Szilágyiné Mátyus Elvira zenetanár vezényli a kórust. Az énekkar hangfelvételei egyre ismertebbé és népszerűbbé teszik a Vox Nova Baptista Férfikart, amely küldetésének tekinti az evangélium hirdetését, s ennek rendeli alá programösszeállítását, valamint az azt változatosabbá tévő prózai szolgálatokat is. Repertoárján kb. 150 kórusmű szerepel. Az énekkar 2000-ben minősítési meghallgatáson hangversenykórusi oklevelet kapott.

A koncerten klasszikus egyházi kórusművek, evangéliumi énekfeldolgozások, spirituálék hangzanak el Szilágyiné Mátyus Elvira karnagy vezényletével. Közreműködnek: Szilágyi Sándor lelkész (igei gondolatok), Meláth Andrea Liszt-díjas művész, dr. Meláth Ottó, Kovács Pál (ének), Gellén Christa, Sági Mónika (fuvola), Fejős Gábor (vers), ifj. Révész László (zongora, orgona). Műsorközlő: Mikes András, a kórus alapító elnöke.