Benedek

Bookline játék - 2. forduló

2006.03.27. 00:00

Programkereső

Játsszon a Fidelióval, és nyerjen zenei könyveket a Bookline online könyváruház jóvoltából!
810eec71-0df6-4159-babc-cc7452dea726

"1997-ben, szinte az utolsó megragadható pillanatban fogtunk hozzá Gaál Istvánnal a Bartók-életmű dokumentumfilmben történő feldolgozásához. A forgatókönyv kiindulópontjául az életrajzot hitelesítő dokumentumok és a művek szolgáltak, s ezek alapozták meg a film célját: feltárni az összefüggéseket Bartók személyisége és művei között, bemutatni fejlődése útját a kezdeti romantikus, majd magyaros próbálkozásoktól a legelmélyültebb remekművekig. A filmet három és fél év munkával – kutatással, motívumgyűjtéssel, majd forgatással és vágással – készítettük el. Ezen hosszú periódus alatt végigjártuk fontos élethelyszíneit, gyűjtőútjait, találkoztunk sok-sok emberrel – tanúkkal, akik valamit őriznek róla, vagy viszik tovább azt a hagyományt, ismerik azt a népdalkincset, mely őt olyan csillapíthatatlanul izgatta." (Kovács Sándor)

Mindez a felbecsülhetetlen értékű és mennyiségű élmény és tapasztalat megörökítésre kívánkozott, s a Bartók Béla útján című kötetben, a film zenetörténész szakértője, Kovács Sándor sajátos életrajzában Iátott napvilágot Gaál István művészi fotóival hitelesítve.

Kérdésünk: Mi a címe a fenti idézetben említett, Gaál István rendezte televíziós dokumentumfilmnek, amelyet 2000-ben mutattak be?

a) Az éjszaka zenéje
b) Gyökerek
c) Az utolsó tekercs

Amennyiben a helyes válasz betűjelét április 10-ig megírja nekünk, egyike lehet annak a három játékosnak, akik egy példányt nyernek Kovács Sándor Bartók Béla útján című könyvéből.

Felhívjuk kedves játékosaink figyelmét, hogy csak az alábbi mezőkben megadott válaszokat tudjuk értékelni és azokból sorsolni!

Szeretnénk felhívni játékosaink figyelmét arra, hogy ebben a játékban való részvételükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy e-mail címüket a bookline.hu részére átadjuk!