József, Bánk

150koncert - másodszor

2006.03.28. 00:00

Programkereső

MS3, azaz Mester Sándor, a Digimpro zenei szoftver feltalálója országos klasszikus gitárturnéra indul április 1-jén. Hat hónap alatt összesen százötven koncertet ad leginkább falvakban és kistelepüléseken.
6fd60a61-40b0-41b3-85ce-eaf4480c60ce

A tavalyi Balaton körüli turné után MS3 idén is nekiindul a 150koncertnek. A sorozat Peremarton-gyártelepen, az Idősek otthonában kezdődik ugyanúgy, mint a múlt évben. A tavalyi helyszínek közül többet ismét meglátogat a művész, de újabb falvakba, kistelepülésekre is elmegy szóló- és kamaraesteket, délelőtti iskolai koncerteket adni (utóbbiakat általában rendhagyó énekóra keretében). MS3 a kis falvak mellett Magyarország városaiba is ellátogat. A turné célja azonban nem változott: a klasszikus zene, ezen belül is a klasszikus gitárzene lehető legszélesebb körű megismeretetése. A kamarakoncerteken MS3 főbb partnerei Vázsonyi János (szaxofonok, okarina) és Antal Éva (gitár).

„2005-ben összesen hatezer látogatója volt a koncerteknek, ebből legalább kétezer iskolás gyermek volt. Tavaly a 150koncert során azt tapasztaltam, hogy komoly igény van a klasszikus gitár koncertekre. A vidéki, de elsősorban a falusi művelődésszervezők forráshiányban szenvednek, ezért igen nagy pozitívum, hogy idén az NKÖM és az NKA támogatnak. Enélkül a támogatás nélkül lehetetlen lett volna ismét megrendezni a 150koncert-et. Így most már országosan tudok eljutni kisebb településekre, hogy elvigyem a klasszikus gitárzenét oda, ahol még biztosan nem járt” - mondta el MS3.

A turné során egy dupla DVD is készül, amely a road-moviek, werk-filmek, fotók mellett klasszikus zenei videoklipeket is tartalmaz majd. A DVD speciális eljárással rögzített, interaktív hanggal lesz ellátva, melynek segítségével a felhasználó kiválaszthatja, hogy honnan, milyen távolságból, a művész mögül vagy akár a templom végéből szeretné a hanganyagot hallani. A DVD bemutató-estje a 150koncert befejezése után, október közepén lesz Budapesten.

A 150koncert stábja a turné alatt folyamatosan végzi a szervezést, ezért várják olyan kistelepülések jelentkezését, ahol egyébként nincs lehetőség hangversenyek rendezésére, a művészek ugyanis – a támogatásnak köszönhetően – fellépti díj nélkül is adnak koncertet.

További információk és blog az alábbi honlapon olvasható.