Márk

A Telekom Zenekar következő évadja

2006.04.07. 00:00

Programkereső

Hétféle koncertsorozatot kínál a 2006/2007-es évadban a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar április 4-től.
88f9cdba-faf4-4184-98ff-57a33858c0c1

A Jubileumi bérlet keretében hat hangversenyre kerül sor a Művészetek Palotájában. A koncerteken Ligeti András és Kobayashi Ken-Ichiro dirigálja majd a zenekart. A sorozat kiemelkedő estje lesz – a Mozart-év jegyében – a 250 éve született komponista Don Giovanni című operájának koncertszerű előadása. Az Akadémiai bérlet hat koncertjének a Zeneakadémia ad otthont. A sorozat utolsó hangversenyén igazi ritkaságot: Schönberg Versenymű vonósnégyesre és zenekarra G. F. Händel op. 6. Nr. 7 Concerto grosso-ja alapján című művét hallhatják az érdeklődők. Ugyanez a mű a Klasszikusok hétvégén elnevezésű, elsősorban romantikus művekre épülő sorozat keretében is elhangzik majd; e bérleti sorozat helyszíne az Olasz Kultúrintézet lesz. A Kamarabérlet birtokosai a Magyar Nemzeti Múzeumban helyet kapó öt kamarahangversenyen vehetnek részt.

A Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar a következő évadban is folytatja gyermekeknek szóló sorozatait. A Manó bérlettel az óvodásokat és a kisiskolásokat várják; a Pinokkió bérlettel a kamaraoperák világába kalauzolják el a gyerekeket a művészek. A Benkó Dixieland Band pedig kicsiket és nagyokat egyaránt vár a dixieland történetéről rendezett sorozatra a Zeneházi koncerteken.

A bérletakció első szakaszában, április 14-ig a törzsközönség újíthatja meg bérleteit, majd 18. és 28. között a Telekom Nagymező utcai jegyirodájában a nagyközönség is vásárolhat belépőket.

A bérletek részletes műsora és további információk az alábbi honlapon olvashatók.