Fülöp, Evelin

Máté-passió a Művészetek Palotájában

2006.04.08. 00:00

Programkereső

A Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar oratóriumbérletének negyedik hangversenyén Johann Sebastian Bach Máté-passiója hangzik el Vashegyi György vezényletével a Nemzeti Hangversenyteremben április 9-én 18 órától.
f0acf6df-d052-40e0-8242-c25c7313a8e1

Az előadás énekes szólistái: Zádori Mária (szopránáriák), Németh Judit (altáriák), Julian Podger (Evangélista, tenoráriák), Kovács István (Jézus), Hámori Szabolcs (első főpap, Pilátus, basszusáriák), Kovács Ágnes (első szolgáló, Pilátus felesége), Pintér Ágnes (második szolgáló), Gavodi Zoltán, Kálmán László (első, második hamis tanú), Csizmár Dávid (Júdás, Péter), Benkő Pál (második főpap).

Az Orfeo Zenekar koncertmesterei Kalló Zsolt és Molnár Zsófia, viola da gambán közreműködik Petr Wagner, az első continuo-szólamot Vályi Csilla (cselló), Janzsó György (nagybőgő), Gyöngyösi Levente (csembaló) és Dinyés Soma (orgona) játssza.

Az est keretében lehetőség nyílik a Purcell Kórus és Orfeo Zenekar következő, 2006/2007-es hangversenyévadra tervezett, szintén négy koncertből álló oratórium-bérletének kedvezményes árú előjegyzésére is. A bérletek 2006. április 18-tól megvásárolhatók a Zeneakadémia és a Művészetek Palotája jegypénztárában, továbbá az ismert jegyirodákban. Az érdeklődők feliratkozhatnak a két együttes e-mail címlistájára is. A listán szereplők a jövőben rendszeres értesítést kapnak az együttesek koncertjeiről.