Orbán

Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál

2006.04.10. 00:00

Programkereső

A szombathelyi Bartók Nemzetközi Szeminárium és Fesztivál programjában kiemelt szerepet kap a 125 éve született Bartók Béla művészete: mind a kurzusokon, mind a koncerteken egész sor kiemelkedő jelentőségű Bartók-kompozíció kerül a középpontba idén júliusban.
c28a853a-e774-4b75-b790-732afcde3e7f

A „Bartók - új zene” mottóval szervezett Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál kurzusok (mesterkurzusok), koncertek, műhelytanácskozások, előadások, kiállítások, és más, tematikusan illeszkedő művészeti és tudományos programok együttese, amelynek középpontjában Bartók Béla életműve áll. A rendezvény a névadó zeneszerző életművét az egykori kortársak, valamint a következő alkotó nemzedékek művészetével, az új zene értékeivel együtt dolgozza fel.

A szeminárium tanárai (Peskó Zoltán, Pauk György, Johannes Schöllhorn, Eötvös Péter, Rados Ferenc, Rohmann Imre, Várjon Dénes), a közreműködő művészek (Perényi Miklós, a Győri Leánykar, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, a Nemzeti Énekkar), a zenetudományi előadások (Somfai László, Vikárius László, Szabó Miklós), a kirándulások, vetítések, népzenei és jazz-koncertek számtalan zenei élményt ígérnek. A fesztiválon elhangzanak a nagy vokális-zenekari művek (Cantata profana, A kékszakállú herceg vára), Bartók valamennyi kórusműve, valamennyi vonósnégyese, zenekari, kamara és szóló-művek. Talán túlzás nélkül állítható, hogy Szombathely soha vissza nem térő alkalmat kínál ezer oldalról megismerni Bartók Béla életművét egy gazdag nyári kirándulás keretében.

A jelentkezési határidő a kurzusokra: május 15.

További információ:
Kádár Csilla program menedzser
Filharmónia Budapest Kht., H-1066 Budapest, Jókai u. 6.
Tel: (+36 1) 266-1459 vagy 302-4961, Fax: (+ 36 1) 302-4962
kadar.csilla@hu.inter.net