Konstantin

Zeneszerzői pályázat a Bartók Emlékév alkalmából

2006.04.10. 00:00

Programkereső

A Tehetséges Magyarországért Alapítvány (TMA) pályázatot ír ki gyermekek által bemutatásra kerülő zongoradarab megírására, két kategóriában.
2aa1a88c-6ec2-4b65-b928-7ee4e93b8fde

Az I. kategóriában pályázhatnak a zeneiskolák 1-3. osztályos tanulói által bemutatásra kerülő, legalább 2 perc, legfeljebb 5 perc hosszúságú gyermek-zongoradarabbal. A II. kategória a zeneiskolák 4-6. osztályos tanulói által bemutatásra kerülő gyermek-zongoradarabok megírására vonatkozik, amelyek legalább 4 perc, legfeljebb 8 perc hosszúak lehetnek.

A beérkezett pályaművek kategóriánként külön versenyeznek. A pályaművek előadásához szükséges technikai felkészültségnek alkalmazkodnia kell a kiírt kategóriákban megjelölt gyermekek életkorához. A pályaműveket a beküldött kották és a beküldő zeneszerző, illetve zeneszerzést tanuló hallgató rövid életrajza együtt alkotják. Egy pályázók egyszerre mind a két kategóriában, legfeljebb két-két zongoradarabbal indulhatnak. A díjnyertes pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy a megkomponált pályaművüket a Tehetséges Magyarországért Alapítvány szabadon felhasználhassa.

A TMA zenei pályázatát a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségével együttműködve írja ki. A kategóriánként győztes zongoradarab a Szövetség szervezésében 2006-2007-ben megrendezésre kerülő gyermek-zongoraverseny része lesz. A pályázat kiírását Petrovics Emil kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző és Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész segítette.

Pályázati feltételek
1. A pályázaton részt vehet bármely zeneszerző vagy bármely hazai zenei felsőoktatási intézmény zeneszerzés szakos hallgatója.
2. Pályázni kizárólag új, eddig be nem mutatott zeneművel lehet.
3. A pályázat díjai kategóriánként: I. díj 300.000 Ft, II. díj 100.000 Ft, III. díj 50.000 Ft. (A díjak bruttó összegek, azokat adólevonás terheli. A zsűri fenntartja arra a jogot, hogy a díjakat megosztva adja ki.)
4. A pályázat beküldési határideje (postabélyegző alapján): 2006. augusztus 21.
5. A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el. A zsűrit a Tehetséges Magyarországért Alapítvány a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségével együttműködve kéri fel.
6. A pályázat eredményhirdetése a Zene Világnapja (2006. október 1.) programjának része lesz. A díjkiosztás pontos időpontjáról és helyszínéről az Alapítvány honlapján (www.temal.hu) adnak majd tájékoztatást.

A pályaműveket a Tehetséges Magyarországért Alapítvány címére várják (Graphisoft Park, 1031 Budapest, Záhony u. 7.). A borítékon fel kell tüntetni, hogy a pályázatnak mely kategóriájába szól a pályamű.

(További információkat a TMA email-címén (tehetseg@temal.hu) lehet kérni.)