Konstantin

Nyári Fesztivál – Budapest 2006

2006.04.20. 00:00

Programkereső

A Szabad Tér Színház Kht. gondozásában működő két színpad, a Városmajori és a Margitszigeti Szabadtéri Színház ad otthont a Nyári Fesztivál – Budapest 2006 közel 70 előadásának június 10. és augusztus 31. között.

A szervezők az igényekhez igazodva igyekeznek a két színpadnak saját arculatot adni, és egyben tiszteletben tartani a hagyományos színházba járási szokásokat is. A nyári fesztivál programjának összeállításánál arra törekedtek, hogy minden korosztály igényeit kiszolgálják.

A Szabad Tér Színház Kht. ez évi bemutatói és vendégelőadásai között lesz Gounod Faust című operája, amelyet a debreceni Csokonai Színházzal, Bodolay Géza rendezésében, Kocsár Balázs karmester vezényletével láthat a közönség. A sokak által kedvelt A muzsika hangja című musical Éry-Kovács András rendezésében, Siménfalvy Ágota, Kékkovács Mara, Kaszás Attila főszereplésével a Petőfi Musical Stúdió és a Lakner bácsi Gyermekszínház közreműködésével kerül színre. Ezen kívül két alkalommal adják elő a Városmajorban a három éve bemutatott Valahol Európában című musicalt.

Szent Iván éjszakáján Mozart A varázsfuvola című operája, Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor (Alapítvány a Magyar Operettért) rendhagyó produkciója lesz látható, valamint ismét a Margitszigeti színpadra kerül Tolcsvay László-Müller Péter-Müller Péter Sziámi Mária evangéliuma című darabjának újraértelmezett, modernizált verziója Somogyi Szilárd rendezésében, Frankó Tündével, Dolhai Attilával és Földes Tamással a főbb szerepekben.

f8032ae8-3f70-4766-b0c9-87c9b2858493

A premierek mellett különleges produkciók is színesítik a programot, ilyen lesz például Jurányi Patrick-Weisz Nándor A Notre-Dame-i toronyőr című, a Margitszigeten látható balettest a Pécsi Balett vendégjátékával, vagy a Szegedi Nemzeti Színház Hegedűs a háztetőn című musicalje, amely Gregor Józseffel a főszerepben kerül színre.

A Városmajori Szabadtéri Színpadon az Én és a kisöcsém és a A néma levente című színműveket láthatja a közönség, a zenés darabok kedvelői pedig A padlásnak, A csárdáskirálynőnek, egy Horváth Jenő-estnek és egy új musicalnek, a Második szereposztásnak tapsolhatnak.

A legkisebbeket vasárnapi matinékra várják, ahol gyermekmusicalek, zenés mesejátékok kerülnek színre, a Családi délutánok sorozat népzenével, táncban elbeszélt történetei pedig az egész famíliának szórakozást kínálnak.

A tavalyi jazz-est sikerén felbuzdulva Jazz-szerdák sorozatát indítják el. A városmajori fellépők között lesz a Balázs Elemér Group, Pege Aladár és a Cornelio Tutu Jazz Band és a Hot Jazz Band Új Generáció is. Az idei nyáron a Margitszigeten többnapos folk-karneválra is ellátogathatnak az érdeklődők. A Szabad Tér Színház Kht. a fiatal közönséget a kétnapos Jim Beam Music Tehetségvadászat – 2006 könnyűzenei rendezvényével szólítja meg.