Márk

Együttműködés a Zeneakadémia és a Magyar Nemzeti Galéria között

2006.04.21. 00:00

Programkereső

A Zeneakadémia és a Nemzeti Galéria megállapodásának eredményeként kedvezményt kap a jegy árából az a vásárló, aki a másik fél rendezvényére szóló jeggyel rendelkezik.
542a1605-a51a-450c-a344-e8d9fedb1d81

Dr. Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora és Bereczky Lóránd, a Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója a két kulturális intézmény együttműködéséről szóló megállapodást írt alá. Ennek célja, hogy a két intézmény közösen gazdagítsa a kulturális kínálatot úgy, hogy egyre többen engedhessék meg maguknak a zenei alkotások és a magyar képzőművészet értékeinek megismerését.

A Zeneakadémia és a Nemzeti Galéria megállapodásának eredményeként kedvezményt kap a jegy árából az a vásárló, aki a másik fél rendezvényére szóló jeggyel rendelkezik. Első lépésként 15% kedvezményt kap a Magyar Nemzeti Galéria Magyar Vadak Párizstól Nagybányáig 1904-1914 című új időszaki kiállításának jegyárából az a látogató, aki májusi, júniusi vagy júliusi koncertre szóló zeneakadémiai jegyét bemutatja a Magyar Nemzeti Galéria pénztárában. A kedvezmény a kiállítás bezárásáig érvényes.

A Múzeumok Éjszakája rendezvény keretében a tavalyi sikerre való tekintettel idén júniusban ismét közös programokkal jelentkezik a két intézmény. „A Zeneakadémia és a Nemzeti Galéria együttműködése jól példázza az egyes művészeti ágak átjárhatóságát. A korábbi, közösen szervezett programok sikere alapján a jövőben is szeretettel várjuk mindazokat, akik nyitottak a zene és a képzőművészet iránt” – nyilatkozta az együttműködés kapcsán Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora.