Konstantin

Kocsis Zoltán vezényli a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarát

2006.04.30. 00:00

Programkereső

Különleges koncert helyszíne lesz a Zeneakadémia május 8-án: az intézmény saját szervezésű Alma Mater hangversenysorozatának következő előadásán a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarát Kocsis Zoltán vezényli.
94371b19-8b2a-4d30-a7fa-9a9698477797

Kocsis Zoltán a Bartók–Pásztory-díj egyik idei kitüntetettje, Bartók Béla műveinek legnagyobb értője, előadója, nevéhez fűződik Bartók összes zongoraművének CD-kiadása. Rendkívüli megtiszteltetés a Zeneakadémia számára, hogy a világhírű művész elfogadta az intézmény meghívását a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának vezetésére ezen a koncerten.

A hangverseny műsorán a Bartók-jubileum jegyében a zeneszerző két műve lesz hallható: a zenekari Concerto, illetve a Húsz magyar népdal című sorozat. A Nemzeti Filharmonikusok és Kocsis Zoltán Concerto-lemezét szakmai körök a mű új etalon-felvételeként tartják számon, így nagy várakozás előzi meg a darab májusi előadását. Hallható lesz a Húsz magyar népdal is, amelyből a zeneszerző ötöt hangszerelt meg, a további tizenöt dal zenekari verziója Kocsis Zoltán nevéhez fűződik. A hangversenyen közreműködik Sümegi Eszter és Wiedemann Bernadett, kiemelkedően tehetséges énekesnők, valamint Brickner Szabolcs és Asztalos Bence (ének), akik pályakezdőként már komoly sikerekkel büszkélkedhetnek.