Konrád

Miskolci KLAZZ Fesztivál harmadszor

2006.05.05. 00:00

Programkereső

A Miskolci Szimfonikus Zenekar a klasszikus és a jazz különleges ötvözésével, új zenekari hangzásvilággal lép a miskolci közönség elé az idei KLAZZ Fesztiválon.
b707bd7e-35e6-4d8e-873c-969b07489fa6

Harmadik alkalommal rendezi meg a KLAZZ Fesztivált a Miskolci Szimfonikus Zenekar 2006. május 25-27. között Miskolcon. A fesztivál elnevezése a klasszikus és jazz szavak összevonásából keletkezett, célja pedig, hogy a műfaji korlátok átlépésével egy újfajta hangzásvilággal lépjen színre a miskolci közönség előtt. A fesztivál három napján három jazz formáció érkezik Miskolcra, hogy nagyzenekarra komponált műveit a Miskolci Szimfonikus Zenekar közreműködésével bemutassa.

Idén is a hazai jazz élvonalbeli képviselőit hívták meg, így a hétvége vendége lesz többek között Szőke Nikoletta, a tavalyi monteraux-i jazz-énekverseny győztese; a magyar jazz-élet egyik legkülönlegesebb formációja, Nagy János zongorista zenekarának, a Free Style Chamber Orchestrának a szólistái.

A tavalyi fesztivál nagy sikere volt a drezdai Klazz Brothers, amelynek vezetője, Kilian Forster bőgős újra itt lesz, és ezúttal a világhírű örmény David Gazarovval és a jazz-legenda Oscar Peterson egykori ütősével lép fel a zenekar kíséretében. A trió zongoristája, David Gazarov, számos nemzetközi jazz-zongoraverseny győztese önálló esttel is fellép majd.

A Miskolci Szimfonikus Zenekart Kovács László művészeti vezető vezényli.

További információk és jegyelővétel: Miskolci Szimfonikus Zenekar Közönségszolgálati Iroda (3530 Miskolc, Rákóczi utca 2.); tel.: (46) 508-844; fax: (46) 508-845; e-mail: jegy@mso.hu. Diákigazolvánnyal 10% kedvezmény a jegy- és bérletárakból.)