Bernadett

Victor Máté a Magyar Zenei Tanács elnöke

2006.05.19. 00:00

Programkereső

A Magyar Zenei Tanács 2006. május 18-án tartott XXII. közgyűlésén Victor Máté Erkel-díjas zeneszerzőt, a Zenész KÖR ügyvezetőjét választotta elnökéül három évre.
5fddd8dc-c1c6-4fbb-b5fe-1c8496a24447

A szervezet alelnökéül újraválasztották Kovács Gézát, a Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetségének társelnökét. A megújult elnökség tagjai: Ember Csaba, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke, Dr. Gyimesi László, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetének főtitkára, László Attila, a Magyar Jazz Szövetség elnökhelyettese, Merényi Judit, a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének elnökségi tagja és Dr. Nagy Bálint, a Jeunesses Musicales Magyarországi Szervezetének vezetőségi tagja. A Tanács Ellenőrző Bizottságának elnöke Gócza Julianna, tagjai Fenyő Gábor és Szirányi János. A közgyűlés köszönetet mondott Csengery Adrienne leköszönő elnöknek a sok éven át végzett, odaadó munkájáért, és rendkívüli egyéni taggá választotta.

A 41 egyesületi, 11 társult és 11 rendkívüli egyéni tagot tömörítő Magyar Zenei Tanács folytatja koordináló tevékenységét zenekultúránk pozícióinak erősítéséért.