Hella

Zenei kurzussal bővül a kőszegi nyári tábor kínálata

2006.05.20. 00:00

Programkereső

Az iskola végének közeledtével a szülők egyre többet gondolkodnak, milyen program lenne a legmegfelelőbb gyermekük számára a nyár folyamán, amelynek keretében hasznos pihenéssel töltheti idejét.
8286fbb0-b36f-4f8c-83ac-4afa0e81addc

Olyan lehetőséget keresnek, ahol a játékok és szórakoztató programok mellett a gyermekek játékosan tanulhatnak, vagy már meglévő ismereteiket bővíthetik - ezért választják sokan a Miénk Itt A Tábor Közhasznú Alapítvány táborát Kőszegen.

A szervezők 15 éves gyakorlattal rendezik meg idén a kőszegi nyári tábort, és szinte minden évben kitalálnak valami újdonságot, ami a különböző érdeklődésű fiatalokat összehozza. Idén ismét egy újítással jelentkeznek: zenei kurzusokat is indítanak. A megszokott nyelvi és számítástechnikai órák mellett a 7-18 éves gyerekek már tanulhatnak médiát, színészi ismereteket - és most már zenét is.

A szervezők neves zenészek közreműködésével adnak betekintést mind a hangszerek világába (zenei oktatás), mind a videoklipkészítés tevékenységébe (operatőri, stylist, koreográfiai oktatás). A zeneelmélettanítás során a 1960-as, '70-es, '80-as és '90-es évek klipkultúráján, zenei stílusainak elemzése segítségével jutnak el a résztvevők napjainkig. Hangszeres oktatásra nap mint nap sor kerül, ehhez zenei előképzettség nem szükséges, mert a gyerekek a helyszínen elsajátíthatják a kottaolvasás alapjait és az adott hangszer zenei "egyszeregyét". Lehetőséget biztosítanak ének, gitár, dob és ütőhangszerek (konga), basszus, valamint billentyűs hangszeres képzések igénybevételére.

A nyári turnusok időpontjai:
1. turnus: július 2. - július 12.
2. turnus: július 12. - július 22.
3. turnus: július 22. - augusztus 1.
4. turnus: augusztus 1. - augusztus 11.

A táborról bővebb információk az alábbi honlapon találhatók.