Gábor, Karina, Ders

Népek Zenéje az Aranytízben

2006.06.04. 00:00

Programkereső

Zenei ismeretterjesztő előadásokra várja az opera- és a dalirodalom kedvelőit az Aranytíz Művelődési Központ (V., Arany János utca 10.).
b2e47fb3-b640-4761-8d60-2b693ec7ac4c

Júniusban zeneakadémiai növendékek előadásában magyar és olasz szerzők munkásságának egy-egy szeletével ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A Népek Zenéje című sorozatban Párkány Horváth Éva, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára beszél a kiválasztott szerzőkről, művekről; tanítványai, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ének Tanszékének hallgatói egy-egy dallal, operaáriával, duettel illusztrálják az elhangzottakat.

Június 6., 15 óra
Magyarország
A műsorban a klasszikus magyar zene négy meghatározó alkotójának művei lesznek hallhatók. Erkel Ferenc Bánk Bánból és Hunyadi László című operáinak részletei mellett Liszt Ferenc Heine, Victor Hugo és Goethe verseire készült dalai, Bartók Béla népdalfeldolgozásai és Kodály Zoltán daljátékainak részletei lesznek hallhatók.

Km.: Balázs Adrienne (szoprán), Haris Nadinka (szoprán), Mikecz Kornél (bariton), Párkány Horváth Éva (zongora).

Június 12., 15 óra
Olaszország
Az előadás keretében négy szerző, Rossini, Donizetti, Puccini és Bellini műveivel ismerkedteti meg hallgatóságát Párkányi Horváth Éva. Az előadás érdekessége, hogy keretében a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ének Tanszakának két japán vendéghallgatója is bemutatkozik.

Km.: Balázs Adrienne (szoprán), Nakao Hiroko (szoprán), Nakamura Maki (szoprán), Mikecz Kornél (bariton), Párkány Horváth Éva (zongora).

Az eseményt a Belváros-Lipótvárosi Mozgássérültek Egyesülete szervezi.