Emőke

Új koncersorozatot indít a Budafoki Dohnányi Zenekar

2006.06.09. 00:00

Programkereső

A 2006/2007-es évadban novembertől Premier című sorozatát indítja el a Dohnányi Zenekar, amely neves művészekkel és rangos előadásokkal ajándékozza meg a koncerlátogatókat.
c74dac62-752b-442e-a0f1-14acb7a25551

A Budafoki Dohnányi Zenekar a 2006/2007-es évadban hagyományos bérletei mellett új sorozattal jelentkezik. A Premier bérlet minden koncertje valamilyen különlegességgel szolgál a hallgatóknak:a november 3-i nyitókoncerten Gyöngyösi Levente Kantáta 1956 emlékére című oratóriumának ősbemutatója mellett Kocsis Zoltán közreműködésével Bartók 3. zongoraversenye és Liszt Les Préludes című szimfonikus költeménye hangzik el. A sorozat további különlegessége, hogy népszerű előadóművészek mutatkoznak be új szerepben: így például a más műfajból ismert, de az utóbbi időben mind a kortárs, mind pedig a klasszikus zene területén egyre nagyobb sikereket arató László Boldizsár, aki Falusi Mariannal ad koncertet. A hangversenyen ismert operaáriák mellett népszerű musicalrészletek is elhangzanak majd.

Az újévi koncert első felében Anna Soweda Takeda, a 13 éves japán csodagyerek szólaltatja meg Vivaldi A négy évszak című versenyművéből A tél című tételt. További meglepetéseket ígér a Budapesti Akadémiai Kórustársaság és a Honvéd Férfikar, valamint népszerű operaáriákkal és olasz dalokkal fellép „A Három Tenor” is. A koncert második felében közkívánatra Orff Carmina Burana című műve csendül majd fel.

A sorozat zárókoncertjére a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben kerül majd sor, ahol Vajda János Változatok című műve után Bernstein Divertimentója, végül pedig a filmzenék atyja, Grofé Grand Canyon-szvitje zárja a Premier sorozatot.