József, Bánk

Pannonia Cantat

2006.06.10. 00:00

Programkereső

Több mint ezer fiatalt várnak a II. Pannonia Cantat Junior Nemzetközi Kórusfesztiválra június 25. és július 4. között Kaposváron. A rendezvény egyik műhelyét idén Bartók Béla művészetének szentelik a jubileumi év alkalmából.
cbc239bb-ca0a-4239-a9ca-80fa1141d3d2

A fesztivál célja, hogy a fiatalok – neves előadók és karvezetők segítségével – megismerkedjenek az egyetemes kórusirodalom remekműveivel, találkozzanak Európa különböző nemzeteihez tartozó gyermekekkel és kórusmunkájával, valamint hogy a közös éneklés, a kirándulások, népművészeti foglalkozások során látásmódjuk gazdagodjon, ízlésük finomodjon.

A fesztiválon – az európai fesztiválok gyakorlatához igazodva – négy műhelyben folyik majd a munka; egy-egy 50-80 énekesből álló műhely egy nagylélegzetű művel vagy ciklussal ismerkedik meg a tíz nap során. A gyermek- és leánykarok műhelyét Thész Gabriella, a Magyar Rádió Gyermekkórusának vezető karnagya, a gyermekkarokét Erdélyi Ágnes, Veszprém Város Vegyeskarának karnagya, az ifjúsági vegyeskarokét Nagy Ernő, a Ciszterci Rend Pécsi Nagy Lajos Gimnáziumának karnagy-tanára, a gyermek- és ifjúsági kórusokét pedig Arthur Robson (Anglia), a University of Chichester irányítja majd.