Benedek

110 éves a Műegyetemi Zenekar - ünnepi hangverseny a Zeneakadémián

2006.06.12. 00:00

Programkereső

A töb mint egy évszázados jubileumát ünneplő, nagy hagyományú, amatőr muzsikusokból álló egyetemi zenekar, koncerteted ad a Zeneakadámián az évforduló tiszteletére.
3e4891f5-e809-4ea2-bf68-9209494eef82

A Műegyetemi Zenekart 1896-ban a Műegyetem egykori hallgatói és tanárai alapították, a világon elsőként egy olyan egyetemen, amelynek nem volt (s azóta sincs) zenei fakultása. A műkedvelő társulat jelenlegi tagjai elsősorban mérnökök, műegyetemi hallgatók és tanárok, más felsőoktatási intézmények hallgatói, s számos egyéb foglalkozású lelkes muzsikus. A megalakulása óta folyamatosan működő zenekar heti két próbát tart, szemeszterenként általában két új koncertprogramot mutat be az együttest fenntartó anyaintézmény, a BME Dísztermében, valamint rendszeresen fellép bérletsorozat keretében a Zeneakadémián is. Egyre növekvő részt vállal a folyamatos működés biztosításában - a társulat szponzorainak nagylelkű támogatásával gazdálkodva - a nyílt és közhasznú Műegyetemi Szimfonikus Zenekarért Alapítvány, ezen hangverseny rendezője is.

A hangverseny időpontja: 2006.június 18. 19.30 Zeneakadémia
Műsor: Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok-nyitány
Mozart: Esz-dúr Sinfonia Concertante KV. 364 (Km.: Környei Zsófia (hegedű) és Fejérvári János (brácsa); Muszorgszkij-Ravel: Egy kiállítás képei; Vez.: Köteles Géza)