Emőke

Megújul a Prima Primissima Díj

2006.06.14. 00:00

Programkereső

Tágra nyitja kapuit a Prima Primissima Díj ettől az évtől kezdve a támogatók előtt: bárki lehet díjátadó bármelyik kategóriában. Friss, fiatalosabb, színesebb és politikamentesebb lesz a kategóriák köre.
61e99ae6-ea19-4a66-9ea5-02a862911c23

Új kategória lesz a „Magyar sport”, a Magyar írott és a Magyar elektronikus sajtó kategóriákat pedig „Magyar sajtó”-ként vonják össze. A szervezők külön támogatót várnak az „Ifjúsági” kategória átadására.

Demján Sándor mint alapító tíz év alatt több mint 2 milliárd forintot biztosít az Alapítvány részére. 2003 óta ez az összeg teljes egészében a díjazottakhoz, művészekhez, tudósokhoz és sportolókhoz kerül pénz, illetve díj formájában. A Prima Primissima Díj Gálaestje – a hagyományoknak megfelelően – idén is december 8-án, a Vállalkozók Napján lesz. 2006-ban minden ide kapcsolódó rendezvényt (Az Év Vállalkozója Díj átadása, Primissima Díjazottak kiválasztása, Prima Primissima Díjátadó Gálaest) a Művészetek Palotában fognak tartani.

Az Alapítvány vezetői úgy döntöttek, hogy ettől az évtől a sport területén kimagaslót nyújtók, aktív sportolók is részesülhetnek a Prima Primissima díjaiban. A magyar sport a világ minden részére elvitte és elviszi hazánk jó hírét, a magyar sportolók teljesítményükkel egy egész nemzetnek okoznak örömet, azon kívül, hogy az ország kép alakításának egyik legfontosabb szereplői.

A Prima Primissima Alapítvány ez évtől várja azon támogatók csatlakozását, akik értéket látnak a díj szellemiségében. Mindenki, aki felvállalja bármelyik kategória díjainak költségeit, megkapja a jogot arra, hogy átadhassa annak összes díját a Díjátadó Gálán, amelyet az MTV is közvetíteni fog. A hagyományoknak megfelelően a publikum idén is szavazhat majd arról, melyik művész kapja a közönségdíjat.