József, Bánk

Születésnapi tőzsdekoncert a Zeneakadémián

2006.06.23. 00:00

Programkereső

A Budapesti Értéktőzsde június 21-én ünnepelte újraalapításának 16. évfordulóját. A jubileum alkalmából a tőzsde alapítói, munkatársai és partnerei születésnapi koncerten vettek részt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Nagytermében.
7de6a44d-dff6-487e-8cc7-5c72052672c9

Az eseményen André Kostolany, a Budapesti Értéktőzsde tiszteletbeli elnöke születésének 100. évfordulójáról is megemlékeztek a szervezők. A koncerten a legendás tőzsdeguru kedvenc zeneszerzőinek művei csendültek fel a Zeneakadémia legtehetségesebb növendékeinek előadásában. A különleges zenei műsor házigazdája dr. Batta András, a Zeneakadémia rektora volt.

A születésnapi koncerten Szalay-Berzeviczy Attila tőzsdeelnök kihirdette a Budapesti Értéktőzsde Kochmeister-díjának 2006-os nyerteseit. Az első helyezett Papp Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem ötödéves hallgatója lett, aki a hitelderivatívák tőzsdei kereskedhetőségét választotta dolgozata témájául. A második Szűcs Nóra, a Budapesti Corvinus Egyetem végzős hallgatója, aki pályázatát az endogenitás jelenségéről írta. A harmadik helyezettnek járó díjat Kolláth Bálint vehette át az International Business School negyedéves diákjaként, aki az amerikai CFTC-nek írott határidős piaci nyitott pozíciós riportok feldolgozásáról írt. A Kochmeister-díj első helyezettje 500 000 forint, a második helyezett 300 000 forint, míg a harmadik helyezett 200 000 forintos díjazásban részesült.

A Kochmeister-díjat 2005-ben alapította a BÉT azzal a céllal, hogy olyan tehetséges fiatalokat jutalmazzon, akik előre meghatározott, a tőzsdével kapcsolatos témakörökben a legjobb tanulmányokat készítik el.