Sándor, Ede

Bookline játék - 6. forduló

2006.06.26. 00:00

Programkereső

Játsszon a Fidelióval, és nyerjen zenei könyveket a Bookline online könyváruház jóvoltából!
f9c29066-e1a2-4189-8c09-9f925213e7b2

Gajdos András: Az ember énekel (Waldorf-daloskönyv)

"Az éneklés és a zenélés olyan alapvető emberi képességek, mint a felegyenesedés, a beszéd vagy a gondolkodás. Zene és emberi élet - talán az utolsó 80-100 év kivételével - teljesen összefonódtak. Magyarországon még ötven évvel ezelőtt is azt hirdette Kodály Zoltán, hogy "a zene mindenkié" - azaz nem a tehetségesek, a jó zenei hallással megáldottak privilégiuma, hanem az emberré válás mindenki számára nélkülözhetetlen eleme.

Ez a dalgyűjtemény a Waldorf iskolák tantervét és az e mögött húzódó gyermekfejlődési képet követi óvodától középiskoláig. A példatárat egy bevezető írás egészíti ki, amely alapvető kérdésekre keres válaszokat, melyeket ritkán vagy egyáltalán nem teszünk fel, mikor a gyerekekkel énekelünk, illetve ha az éneklésre, mint pedagógiai eszközre gondolunk. A zenei nevelés kérdésein keresztül remélhetőleg némi bepillantást nyújthatok a Waldorf pedagógia egészének szemléletébe is. A dalok persze a pedagógiai-szellemi háttér nélkül is bárki számára jól használhatóak és örömet nyújthatnak, hiszen a zene sajátos hatalma éppen abban áll, hogy mindenkiben azt szólítja meg, azt táplálja, ami a legmélyebben emberi, vagyis összeköt és nem szétválaszt." (Gajdos András)

Kérdésünk: Ki volt a Waldorf-pedagógia kidolgozója? (Kérjük, az illető teljes nevét adja meg, és válaszát ne foglalja mondatba!)

Amennyiben a helyes választ az alábbi időpontig megírja nekünk, egyike lehet annak a három játékosnak, akik egy példányt nyernek Gajdos András: Az ember énekel című könyvéből.

Szeretnénk felhívni játékosaink figyelmét arra, hogy ebben a játékban való részvételükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy e-mail címüket a bookline.hu részére átadjuk!