Csilla, Noémi

Negyvenedik Nyírbátori Zenei Napok

2006.07.03. 00:00

Programkereső

Idén augusztus 11. és 20. között rendezik meg negyvenedik alkalommal a nagy hagyományú Nyírbátori Zenei Napok fesztivált.
d00e1d73-74b1-4e0e-b754-a8af96e33978

A Nyírbátori Zenei Napok egyike a legnagyobb múltú magyar zenei fesztiváloknak. Létrehozásában zenetörténetünk nem kisebb személyiségei működtek közre, mint Ferencsik János, Kovács Dénes, Simándy József, Koródy András, Ruha István. Nyírbátor meghatározó élménye a magyar muzsikusok generációinak: akik vagy diákként, a legendás zenei tábor lakóiként, vagy fellépő művészként, olykor kurzusvezető tanárként részesei voltak az elmúlt negyven év sikerének.

A jubileumi esemény bámulatos architektúrájú történelmi helyszíneken kínál kivételes zenei élményeket olyan művészek részvételével, mint Kocsis Zoltán, Mathias Schulz, Kertesi Ingrid, a Moszkvai Patriarchátus Nagykórusa, a Debreceni Kodály Kórus vagy a világhírű nyíregyházi Cantemus Gyermekkar. A fesztivált nemzetközi történész-fesztivál egészíti ki, mely a Báthoriak világát, a több száz éves Báthori-hagyományt idézi föl, a jubileumi kiállításon pedig rangos képzőművészek alkotásait tekintheti meg a közönség.