Konrád

Félidőben az NFZ japán turnéja

2006.07.06. 00:00

Programkereső

Háromhetes japán körútjának tizenkét hangversenyéből már hatot eljátszott a Nemzeti Filharmonikus Zenekar – óriási sikerrel.
fd0da252-18b0-407e-aebf-50bdf983327f

A japán közönség ovációja kísérte eddigi koncertjeiket, és különösen lelkes fogadtatásra találtak Beethoven G-dúr zongoraversenyének előadásával, melyet Kocsis Zoltán a zongora mellől dirigált: eddig kétszer Tokióban és egyszer Yokohamában. A turnét szervező Japan Arts mostani jubileumi, 30. évadjára nem akárkiket hívott meg: az NFZ mellett többek között a New York-i Metropolitan Operát és a Gergiev vezette szentpétervári Marinszkij Színházat.

A zenekar máris meghívást kapott egy újabb turnéra, 2009-re, amikor is csak Kocsis Zoltán fogja vezényelni az együttest.

Közben Kocsis két szólóestet is adott: az elsőt a Tokyo Opera City kitűnő akusztikájú, mintegy háromezer személy befogadására alkalmas koncerttermében, a Takemitsu Memorial Hallban, ahol Mozart-, Schumann-, Debussy-, Liszt- és Bartók-művekkel varázsolta el a termet zsúfolásig megtöltő, több ráadást is kikövetelő közönséget.