Konrád, Tivadar

Mesehajóvá változik az A38 Hajó

2006.07.07. 00:00

Programkereső

Hetedik évadához érkezett idén tavasszal a Mesehajó. A 2000 nyarán indult kulturális programsorozat sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az évek során a budapesti Duna-szakasz mellett már Vácon is indultak mesejáratok.
5be903c8-9a62-48ae-b666-f4a4242e90cb

Emellett évek óta nagy sikerrel működik a balatoni és az idei évtől már a Tiszán is közlekedő mesehajó-járat. Idei nyáron új arculattal, immár nyitott, szabadtéri előadásokkal is szórakoztatják a nagyérdeműt. Júliusban és augusztusban összesen nyolc alkalommal, szombat délutánonként, illetve augusztus 20-án vasárnap délután és este az „új Mesehajó” tetőteraszán, a Petőfi-híd budai hídfőjénél horgonyzó A38 Hajón rendeznek előadásokat.

Az új helyszín varázsa mellett az sem elhanyagolható, hogy két olyan produkció megtekintésére nyílik lehetőség, melyek eleddig még nem, vagy csak néhány esetben szerepeltek budapesti és Pest megyei színpadokon.

Július 15-től hat szombat délután és egy vasárnap este alkalmával a Magyar Mesezenekar előadását tekinthetik meg az érdeklődő gyermekek és szüleik, nagyszüleik. Augusztus 20-án délután a Kolibri Színház művészeinek, Rácz Kármennek és Rácz Krisztának „Csináljunk zenekart” című előadása látható majd Bornai Tibor szerzeményeivel. Augusztus 20-án 20 órától a Magyar Mesezenekar évadzáró koncertje hallható, majd 21 órától a tűzijáték varázslatos látványában is gyönyörködhet az A38 Hajó tetőteraszáról a közönség.

Az előadásokra jegyek a helyszínen, valamint az ismert jegyirodákban válthatók. Jegyár: 1350 Ft, augusztus 20-án az esti előadás esetében 1850 Ft. (Esőnapok: az előadást követő szombatok.) Bővebb információ az előadásokról az alábbi oldalon található.