Csilla, Noémi

Ismét megnyílik a Művészetek Völgye

2006.07.09. 00:00

Programkereső

Idén ismét megrendezik a nagy múltú Művészetek Völgye fesztivált július 28. és augusztus 6. között. Hat faluban, a tervek szerint hetvenhat helyszínen közel kilencszáz programmal várják a Völgyközönséget.

Tizennyolcadik éve kerül megrendezésre ez a valóban minden szempontból rendhagyó és különleges eseménysorozat. Tíz napon át csodálatos balaton-felvidéki falvakban magyar és európai alkotók találkoznak a művészetet kedvelő közönséggel. A Művészetek Völgye rendezvénysorozat programjaiban megmutatkozik a kultúra műfajbeli sokszínűsége, felvonul majd képviselőinek színe-java: lesznek klasszikus, zenés, tánc-és utcaszínházi előadások; könyvbemutatók és irodalmi estek; egyházi, régizenei, népzenei, világzenei és jazzkoncertek, táncházak; filmvetítések az alkotók részvételével, Völgyhíradó és erdei séták. A műsort országos fazekas-és keramikus találkozó, környezet-és természetvédelmi programok egészítik ki.

b85e6e98-963f-41ee-a097-dc2992ffe528

Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend, Monostorapáti, Pula és Öcs ad otthont az idei rendezvénysorozatnak is. A már hagyományos, évek óta visszatérő programok mellett újdonságokkal is bővül a művészeti paletta. Az egyik újonnan "bevont" falu, Monstorapáti szolgál majd helyszínéül egy Mobiltelefon Fesztiválnak, amelyre mobiltelefonnal rögzített videofelvételekkel lehet nevezni. Ezen kívül lesz még Világ- és Népzene falu, Krétakör UFO bázis, Mozartra és Bartókra emlékező koncert.

A Völgy 2006-os jegyárai: napijegy: 1700 Ft; 10 napos bérlet: 13000 Ft; 3 napos bérlet: 4500 Ft. A napijegyek a helyszíneken válthatók; a jegyek teljes választéka megvásárolható a Völgykapuknál és az információs pontokon mind a hat településen.