Emma

Balti-tengeri Fesztivál - negyedszer

2006.07.10. 00:00

Programkereső

Negyedik alkalommal rendezik meg a Balti-tengeri Fesztivált augusztus 20. és 26. között. A Természetvédelmi Világalappal közösen szervezett klasszikus zenei eseménysorozat a környezettudatos viselkedésre és a tenger veszélyeztetettségére hívja fel a figyelmet.
c7b1137f-4791-494a-9809-286957414b73

A fesztivál zenei igazgatója, Esa-Pekka Salonen számos új bemutató mellett idén egy vezetői szemináriummal készül, amelynek során azt a kreatív munkafolyamatot mutatja be, mely a karmester és a zenészek közötti együttműködés révén vezet egy új darab megismerésétől a próbákon át az előadásig.

A Balti-tenger nem csupán az esemény központi témájául, hanem bizonyos értelemben helyszínéül is szolgál, hiszen a legtöbb rendezvénynek helyet adó Stockholm városa mellett Helsinkibe tartó hajók is koncerthelyszínek lesznek. A fellépők között megtaláljuk az Észt Nemzeti Szimfonikus Zenekart, a Mariinszkij Színház Zenekarát, a Helsinki Filharmonikus Zenekart, a Svéd Rádió Szimfonikus Zenekarát és a Litván Rádió Kórusát. A fesztivál során felcsendülnek többek közt Sosztakovics, Hacsatujrán, Csajkovszkij, Prokofjev, Rimszkij-Korszakov, Lepo Sumera és Arvo Pärt művei.