György

Zene határok nélkül

2006.07.11. 00:00

Programkereső

Idén huszadik alkalommal rendezik meg a balassagyarmati Muzsikustábort a Rózsavölgyi Márk Művészeti Iskolában. A nemzetközi rendezvény július 20. és 31. között várja az érdeklődőket és a hallgatókat.
42087e3c-2f8c-4fbc-885e-610afff7fb1e

Palóc-ország szívében a zenei tábor 1987 óta működik. A tanárok a magyar zeneoktatás kiemelkedő személyiségei. Ők többek között a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémiáról, egyetemekről, művészeti szakközépiskolákból és zeneiskolákból, a vendégprofesszorok Európa több főiskolájáról, neves zenekaraiból érkeznek.

A hallgatók között 12-25 év közötti muzsikusok, pályakezdő művészek, és lelkes amatőrök is vannak. Az egyéni órák mellett kamarazenei kurzusok, szimfonikus zenekar és énekkar is segíti a hallgatók zenei fejlődését. A tábor koncertjein minden résztvevőnek lehetősége nyílik megcsillogtatnia tehetségét és legfrissebb tudását.

Aki azonban ennél is többre vágyik: versenyezhet. Idén Weiner Leó művei és az 1945 után született zeneszerzők darabjai segítségével mérhetik össze tudásukat a legbátrabbak. A verseny összdíjazása 200 000 forint.

Aki pedig egy kicsit pihenni szeretne, az megmártózhat a festői környezetben található Nyírjesi tóban vagy a városi strand vizében. Balassagyarmat barátságos hangulata és nyugodt környezete a biztosíték arra, hogy minden odalátogató zenebarát értékes és tartalmas élményekkel térjen haza.

További információ és jegyrendelés: Rózsavölgyi Márk Művészeti Iskola, Balassagyarmat, Óváros tér 11. Tel.: (35) 301-433 E-mail: music@is.hu