Emma

Nyári Akadémia Debrecenben

2006.07.13. 00:00

Programkereső

Az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiáját idén hatodik alkalommal rendezik meg. A mesterkurzusokat és koncerteket felvonultató rendezvényre július 18. és 30. között kerül sor.
54321531-350e-40d7-b6f6-fc5c70554573

A mesterkurzusokat nemzetközi hírű művésztanárok tartják, akik Magyarországról, Romániából, Németországból, Franciaországból, Skóciából és Japánból érkeznek Debrecenbe. A meghívott mesterek mellett a Debreceni Egyetem Konzervatóriumának tanárai is közreműködnek.

A négyéves ciklusok formájában kialakított program az előző esztendőkben a barokk, a klasszicista és romantikus zenét vette alapul. Az Akadémia művészeti programja idén a XX. század színes zenei stílusvilágának gazdag zenekari, kamarazenei és szólóirodalmi repertoárjából válogat.

A Bartók- és Mozart-emlékévhez kapcsolódva szeretnének e két kiemelkedő muzsikus emléke előtt egy-egy hangversennyel tisztelegni. Külön hangversenyeken emlékezünk meg a magyar zeneművészet nagy alakjairól: Lukács Pál brácsaművészről, Banda Ede gordonkaművészről és Montag Lajos gordonművészről. A kurzus folyamán hallgatói stúdióhangversenyek is lesznek, amelyek a tanulási folyamatba illeszkednek.

A rendezvény fővédnöke Prof. Dr. Nagy János, a Debreceni Egyetem rektora lesz. A Konzervatórium Galériában a vizuális művészet kedvelői is találhatnak meguknak programot. Oláh Sándor bőrszobrász kiállítása július 18-án fél négykor nyitja kapuit. A Nyári Akadémia megnyitója, ünnepi koncertje szintén ezen a napon négy órakor lesz Matuz István fuvolaművész és Mogyorósi Éva zongoraművész közreműködésével.