Béla

Vízivárosi nyár

2006.07.14. 00:00

Programkereső

Esztergom változatos, színes programokkal várja a látogatókat júliusban és augusztusban. A Vízivárosi Nyár 2006 címet viselő eseménysorozat helyszíne a festői szépségű Víziváros lesz.
db4b133e-f739-4948-ae5a-897378712980

Itt az esti fényben álló ezeréves királyi vár dominanciája, a Kis-Duna sétány és a folyó hangulata, a olatánfák és a Víziváros épületei, az Erzsébet park, a Prímás sziget, a Duna valamint a Mária Valéria híd együttese a klasszikus Aranykert varázsát idézi.

A szervező cég az Esztergom Nyári Fesztivál Kht. többségi tulajdonosa Esztergom Város Önkormányzata. A Kht. feladata Esztergom művelődéstörténeti hagyományaihoz és királyi rangjához méltó, közönségvonzó események szervezése.

Nyári játékok már 2002 óta zajlanak a városban, de 2004-től új koncepció szerint. A programok célja a magyar kultúra szépségének és erejének bemutatása. A látogatók száma eléri az 50 ezer főt. A virágzó kulturális események közül idén kiemelkedik a belépőjegyes Fesztiválhajó, ahol a legkiválóbbak közé tartozó művészek lépnek fel.

Az előadások a maguk műfajában klasszikus minőséget képviselnek, értéket, amely nemcsak a magyar közönség számára vonzó, de Európa számára is példaértékű.