Márk

Bookline játék - 8. forduló

2006.07.31. 00:00

Programkereső

Játsszon a Fidelióval, és nyerjen zenei könyveket a Bookline online könyváruház jóvoltából!
b678d480-8b60-4153-802e-d71c034aacb0

Bruno Monsaingeon: Richter – Írások, beszélgetések

Szvjatoszlav Richter zongoraművész élete során alig beszélt saját eszményeiről, törekvéseiről. Úgy tartotta, az előadóművésznek az a dolga, hogy tükörként mutassa meg az alkotónak akaratát; saját személyisége érdektelen. A közönség számára Richter, az ember, ismeretlen maradt. Az e könyvben található kivételes interjúkon és saját naplójegyzetein keresztül végre bepillantást nyerhetünk belső világába.

"A kötet magva az a végtelen beszélgetés, amit Bruno Monsaingeon folytatott vele halála előtt (mikor már nyilvánosan nem zongorázott). Tárgyszerű, precíz – magányos figura. Mint ahogy “naplója” is a magány breviáriuma, csak a zene és a hozzá való viszony – koncertek, rádió- és magnófelvételek – párszavas kommentárjai. De micsoda lényegre törő pár szavasok ezek! (…) Ez a kötet - életgyónás: emlékezés önmagára." (Almási M.)

Kérdésünk: melyik évben debütált Magyarországon Szvjatoszlav Richter?(Kérjük, válaszként csak egy négyjegyű számot írjon az alábbi mezőbe!)

Amennyiben a helyes választ az alábbi időpontig megírja nekünk, egyike lehet annak a három játékosnak, akik egy példányt nyernek Bruno Monsaingeon: Richter – Írások, beszélgetések című könyvéből.

Szeretnénk felhívni játékosaink figyelmét arra, hogy ebben a játékban való részvételükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy e-mail címüket a bookline.hu részére átadjuk!