Pandora, Gabriella

Régi-új lemezek a Fesztiválzenekartól

2006.08.08. 00:00

Programkereső

Mahler 2. szimfóniája és Bartók zenekari művei szerepelnek a Fesztiválzenekar két új CD-jén, amelyeken régebben készült felvételeket hallahtunk.
aef595e3-f417-4126-b8b2-9a3f29281cf1

A Mahler-rajongók örömére szeptember 7. és 10. között, a 2006-os Budapesti Mahler Ünnepen már kapható lesz Mahler tavaly felvett 2. szimfóniája a Fesztiválzenekar előadásában, Lisa Milne (szoprán) és Birgit Remmert (mezzo) közreműködésével. A felvétel a 2005-ös Budapesti Mahler Ünnep élő hangversenyeit követően készült a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

A Bartók-rajongók számára az Universal három CD-n összegyűjtve újra kiadja a Bartók zenekari darabjaiból a Philips számára készített, immár referenciaértékű felvételeket. A Bartók zenekari művek című, három CD-t tartalmazó, díszdobozban megjelentetett gyűjtemény felöleli a Philips számára egy évtizede készített, számos nemzetközi díjat (köztük a londoni Gramophone Az év lemeze díját) elnyerő felvételeket - többek között A fából faragott királyfit, a Tánc-szvitet, a Kossuth-szimfóniát, a Falunt, a Concertót, A csodálatos mandarint, a Román táncot, a Magyar képeket, a Román népi táncokat, a Magyar parasztdalokat és az Erdélyi táncokat is.