Luca, Ottilia

Lisztezni Doborjánban

2006.08.14. 00:00

Programkereső

Első alkalommal rendezik meg a Liszt Ferenc Fesztivált a zeneszerző szülővárosában, Doborjánban (ma: Raiding) október 15. és 22. között.

Liszt szülőháza és a Liszt Ferenc Centrum látványterve (Raiding/Doborján)

A "Lisztezni Doborjánban" címet viselő eseménysorozat a komponista szülőháza mellett épülő Liszt Ferenc Centrum új, hatszáz férőhelyes koncerttermének felavatásával indul. A Centrumot és a hangversenytermet a holland Kempe Thill Építészeti Iroda tervezte, amely 150 jelölt közül nyerte el a megbízást a nemzetközi pályázaton. Az akusztikai tervezés a müncheni Karheinz Müller professzor munkája. Az intézmény intendánsa Dr. Walter Reicher.

A 2006-os Liszt Ferenc Fesztivál vendégei olyan kiváló művészek koncertjeit élvezhetik majd, mint Eduard és Johannes Kutrowatz, valamint Ferzan és Ferhan Önder zongoraművészek, Angelika Kirschlager mezzoszoprán, Mischa Maisky csellóművész és Oleg Maisenberg zongoraművész. A zeneszerző jól ismert művei – a Tasso, az Orfeo és a Mazeppa című szimfonikus költemények, a Haláltánc vagy a h-moll szonáta – mellett Liszt-dalokat is hallhatnak az érdeklődők. A programot Beethoven, Schubert, Schumann, Rahmanyinov, Sosztakovics és Piazzolla művei, valamint Otto Schenk rendező felolvasóestje színesíti.

További információk az alábbi oldalon olvashatók.