Lázár, Olimpia

Templomi muzsika Óbudán

2006.08.24. 00:00

Programkereső

A hosszú óbudai nyár végén, augusztus 26-tól szeptember 23-ig, szombat esténként nyolc órai kezdettel öt hangversenyt hallgathatnak meg az érdeklődők a Szent Péter és Pál-főplébánia templomban.
15a6a0d8-8ce2-45d3-b6ac-69a6c0dd1d1e

A koncerteken Palestrina, Lassus, Bach, Haydn, Bruckner és Liszt alkotásai mellett a 250. esztendeje született Wolfgang Amadeus Mozart kompozícióinak, kamarazenéjének és orgona műveinek is tapsolhat a publikum. A közreműködők változatos zenei világot képviselnek. Az szombati nyitóesten a Tomkins Énekegyüttes több különböző Ave Mariát, számos madrigált és néger spirituálét énekel majd, egy héttel később, szeptember 2-án pedig az Auer Vonósnégyes ad Haydn-Mozart-koncertet a Rádiózenekar kiváló klarinétművészével, Szepesi Jánossal.

Fassang László orgonaművész szeptember 9-i hangversenyén nemcsak Bach- és Mozart-műveket játszik, hanem improvizálásra is készül. A Liszt Ferenc Kamarazenekar szeptember 16-i Mozart-estjén, Rolla János és Várnagy Mihály játszik szólót. A sorozat záróestjén, szeptember 23-án pedig az Albert Schweitzer Kamarazenekar muzsikál. Koncertjük műsorában, amelynek két szólistája Szabóki Tünde és Pápista Andrea, dirigense pedig Kenessey László lesz, Mozart templomi muzsikája is helyet kapott.