Mátyás

Őszi Művészeti Hetek Vácott

2006.09.01. 00:00

Programkereső

Harmadik alkalommal indul útjára Vácott az Őszi Művészeti Hetek című rendezvénysorozat szeptember 23-án, amelynek keretében idén a Madách Imre Művelődési Központ átadásának harmincadik évfordulóját is megünneplik.
63e62c9f-fbf9-4336-a6b0-70bb18f55fe2

Az Őszi Művészeti Hetek zenei programjait két ünnepi gálakoncert foglalja keretbe, amelyek fellépői között a Váci Szimfonikus Zenekar, három váci vegyeskar, illetve helyi folklór- és tánccsoportok lesznek. A fesztivál neves vendégegyütteseiként a Honvéd Férfikart és a Szent Efrém Bizánci Férfikart köszönthetik az érdeklődők.

Természetesen számos váci muzsikus is koncertet ad: a helyi művészek hangversenyei közül kiemelkedik a Bartók Béla Zeneiskola felújított orgonáját köszöntő koncert a Magyar Hárfaduó, Dónusz Katalin énekművész és Bednarik Anasztázia orgonaművész közreműködésével, valamint az „In memoriam Bartók Béla” című est, amelyen többek között Cs. Nagy Ildikó zongoraművész és a váci Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskola növendékei lépnek a közönség elé. A könnyedebb műfajok kedvelői a Dankó Pista című daljátékot tekinthetik meg a Kassai Thália Színház előadásában, vagy meghallgathatják Jacobi-Martos-Bródy Leányvásár című operettjét.

További információk és részletes programismertetők az alábbi honlapon olvashatók.