Márk

Hangzó Helikon játék

2006.09.13. 00:00

Programkereső

Szeptember 22-én új kötettel bővül a Hangzó Helikon sorozat: Faludy György verseit Gerendás Péter öntötte dalba. A kötet hivatalos koncertbemutatója szeptember 24-én, 19 órakor lesz a Szentendrei Közlekedési Múzeumban. A kiadó ezzel a hangversennyel tiszteleg Faludy György emléke előtt. Játsszon a Fidelióval és nyerjen egy példányt az új kiadványból és két jegyet az emlékhangversenyre.
45110beb-1f6e-4776-b574-25286ec7d830

"A vers az, amit mondani kell" - állítja Kányádi Sándor a Hangzó Helikon-sorozat első kötetében. A Helikon Kiadó ennek a felfogásnak szenteli a sorozatot: a verseket nem csupán olvasni, hanem hallgatni is lehet. A magyar költészet nagyjai - Kányádi Sándor, Ady, Petőfi, Kosztolányi, József Attila - szólalnak meg a verseskötetekhez mellékelt CD-ken, olyan neves előadók tolmácsolásában, mint a Kaláka és a Sebő együttes, Sebestyén Márta, Palya Bea, Ferenczi György, Kátai Zoltán, Cseh Tamás, Novák János vagy a Villő Énekegyüttes.

A Helikon Kiadó népszerű Hangzó Helikon-sorozatának újabb kötetében Faludy György költeményeinek Gerendás Péter által megzenésített változata hallható, a CD-hez mellékelt kötetben pedig maguk a versek is olvashatók.

Kérdésünk: Melyik volt a Hangzó Helikon-sorozat első darabja?

a) Ferenczi-Petőfi
b) Kaláka-Kosztolányi
c) Kaláka-Kányádi

(Kérjük, válaszában csak a helyes válasz betűjelét adja meg. Segítséget a Hangzó Helikon honlapján találhatnak.)

Amennyiben a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen egy megfejtőnk egy Gerendás-Faludy kötetet, egy másik játékosunk pedig két koncertbelépőt nyer az emlékestre.