Márk

Szentpéteri Csilla a MÜPÁ-ban

2006.09.19. 00:00

Programkereső

Szentpéteri Csilla és kitűnő zenészei izgalmas, egyedi koncertet ígérnek mindazoknak, akik október 5-én ellátogatnak a Művészetek Palotájába.
3a621fac-6055-4d54-98c7-196a8ea017a0

Az estén a zongoraművész eddig megjelent négy albumának legsikeresebb művei lesznek hallhatók általa újra átírt formában, valamint saját szerzeményei. Újdonság lesz a Bolyki Brothers együttessel erre az alkalomra közösen átdolgozott számok előadása is.

Szentpéteri Csilla zenei világa modern és művészi, konzervatív és progresszív egyszerre, vadul szenvedélyes és érzékenyen visszafogott. Hallhatók lesznek az elmaradhatatlan virtuóz művek és az elmélyült lírai hangulatok egyaránt. Felfedezőútján egyre távolabbra jut: fiatalosabb, lüktetőbb hangzás jellemzi, merészebb a ritmushangszerek, gitárok és az effektek használatában, játékában a zene összes halmazállapotát átélhetjük a légneműtől a gyémánt keménységűig.

A látványvilág szintén különleges lesz: a nyári DVD felvételen is használt ledfalas technika hazai koncerteken még ritkán látható. Ez a vetítési forma a művek hangulatát és dinamikáját erősítő képsorokat, izgalmas effekteket jelenít meg. Debütálnak a művész új klipjei is, amelyeket Dél-Tunézia turisták által ismeretlen vidékein forgattak.

A koncerten közreműködnek: Sipeki Zoltán, Kormos Janó (gitárok), Szendőfi Péter (dob), Szendőfi Balázs (basszus), Kovács „Tobzi” Tamás, Takács Marci (ütőhangszerek), Elek István (billentyűs hangszerek), Magyar Virtuózok Kamarazenekar, Bartók Tamás (oboa)

(2006. október 5. 19:30 Művészetek Palotája – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem; „Piano Planet” – Szentpéteri Csilla zongoraestje)