Irén, Írisz

Október 1. - A Zene Világnapja a Zeneakadémián

2006.09.26. 00:00

Programkereső

A Zene Világnapján, október 1-jén a Zeneakadémia legtehetségesebb hallgatói egy oldott hangulatú, fiatalos koncertre várják az érdeklődőket: Liszt, Bartók, David Popper, Kodály, Hubay Jenő, Dohnányi, Kacsóh Pongrácz, Lehár Ferenc és Kálmán Imre műveinek előadását követően jazz-fináléval zárul az ingyenes koncert.
7de6a44d-dff6-487e-8cc7-5c72052672c9

Október 1-jén 19 órától egy különleges hangulatú koncerttel ünnepli a Zeneakadémia a Zene Világnapját. Az ingyenesen látogatható hangversenyen az intézmény legtehetségesebb hallgatói mutatják be Alma Materük egykori növendékeinek műveit.

Az est házigazdája, dr. Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora szeretettel ajánlja minden érdeklődőnek az október 1-jén megrendezésre kerülő koncertet: „Nagy öröm számomra, hogy a Zene Világnapját intézményünk egy ilyen egyedülálló koncerttel ünnepelheti. Ezen az estén a Zeneakadémia legtehetségesebb hallgatói játszanak majd, akik közül sokan hazai és nemzetközi versenyek nyertesei, s rendszeresen koncerteznek itthon és külföldön is. Az érdeklődők egy kellemes hangulatú program részesei lehetnek, a Zeneakadémia hallgatói egy sokszínű, izgalmas hangverseny keretében bizonyíthatják be tehetségüket.”

A koncert programja:

18:30-19:00: Kedvcsináló rézfúvós kamarazene a koncertet megelőzően a Zeneakadémia Nagytermében.

19:00-21:30: Koncert a Zene Világnapja alkalmából
Liszt: XII. magyar rapszódia
Bartók: II. rapszódia
David Popper: Szerenád; Tündértánc
Kodály Zoltán: Szólószonáta III. tétel; Marosszéki táncok; Háry János, Toborzó
Hubay Jenő: Hullámzó Balaton tetején
Dohnányi Ernő: Cascade (Vízesés); C-dúr rapszódia
Kálmán Imre: Csárdáskirálynő - Sylvia belépője
Kacsóh Pongrácz: János vitéz, Bagó dala; János vitéz - Francia királykisasszony dala
Lehár: Víg özvegy – Duett
Jazz finálé

Km.: Farkas Gábor, Kákonyi Árpád, Fehér Ernő, Borbély László, Lajkó István, Polyák Valéria, Szekeres László (zongora), Banda Ádám, Claudia Zorbas, Sárközi Lajos (hegedű), Várdai István (cselló), Farkas Gábor, Szegedi Csaba, Szakács Ildikó, Rácz Rita (ének)