Vince, Artúr

Királyi Hárfafesztivál

2006.10.03. 00:00

Programkereső

A Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválra 2006. október 6. és 15. között, immár nyolcadik alkalommal kerül sor a Gödöllői Királyi Kastély festői szépségű dísztermében.
e9566ba5-37f5-4e48-9786-a1f05b44b70c

A koncertsorozatot október 6-án Frédérique Cambreling hárfaestje nyitja meg, majd október 7-én Vigh Andrea ad koncertet, melyen közreműködnek Drahos Béla fuvolaművész, Konrád György brácsaművész és Frédérique Cambreling. Anna Verkholantseva, akit a nemzetközi zenei élet legkiválóbb szólistái között tartanak számon október 14-én lép a közönség elé. A fesztivált október 15-én a nagyszerű fiatal magyar muzsikusokból álló Trió Hárfisszimó koncertje zárja.

A fesztivál művészeti vezetője Vigh Andrea hárfaművész, a Zeneakadémia tanára. Munkássága eredményeként mára a világ hárfás zenei életének legjelentősebb eseményei közé került a Gödöllőn évente megrendezésre kerülő hárfafesztivál.

Az első 7 éven végigtekintve elmondhatjuk, hogy Gödöllőn valóban a világ legkiválóbb hárfásai adtak randevút évről évre, hiszen olyan művészek kápráztatták el a termet szinte valamennyi koncerten zsúfolásig megtöltő közönséget, mint Marielle Nordmann, David Watkins, Jana Bouskova, Suzanne Mildonian, Maria Graf, Xavier de Maistre, Marie Pierre Langlamet, Ion Ivan Roncea, Monika Stadler, Aine Ni Dhubhghaill és Paul Dooley. Sikert arattak a rendszeresen fellépő magyar művészek is: Maros Éva, Sipkay Deborah, Kocsis Andrea, Szilvásy Júlia, Lévai Mária, Bajtala Emese, Felletár Melinda és a Magyar Hárfaduó.

A fesztivál elmaradhatatlan része a hangszerkiállítás, melyet Anne-Marie és Gérard David (Svájc) segítségével rendezhetnek meg, így a közönség testközelben találkozhat a különleges hangszerekkel.

További információ: Jakobi László: (30) 25-77-150, Naszály György (20) 921-8312.