Ervin

Múzeumok Őszi Fesztiválja

2006.10.04. 00:00

Programkereső

Az ország összes régiójából mintegy harminc múzeum több tucatnyi programmal várja a látogatókat októberben 4. és novemberben 11. között az első Múzeumok Őszi Fesztiválján.
f14e9e3e-4ef4-490f-81f2-9227be6382c1

A rendezvénysorozat célja, hogy a több százezres tömegeket vonzó Múzeumok Éjszakájához és a Múzeumok Majálisához hasonlóan egy sikeres hagyományt teremtsen. Az érdeklődő diákok, szülők és pedagógusok megismerhetik például az újkőkor emberét, saját kezükkel restaurálhatnak kerámia- és bőrtárgyakat, megtanulhatják a műtárgyak leltározási fortélyait, kipróbálhatják az olajfestés technikájának egyes fázisait, részt vehetnek koncerteken, számtalan rendhagyó múzeumi órán, sőt ásatásokra is ellátogathatnak.

A fesztivál a múzeumi szakemberek számára is érdekes programokat kínál. Különböző konferenciákra, szakmai napokra várják őket országszerte, így például vonzó lehet számukra a Teréz-napi vásári sokadalom, a Múzeumpedagógiai Expo, a „gyermekbirodalmak” vagy a fogyatékkal élőknek szóló múzeumi kezdeményezések bemutatása.

Az október 4-i múzeumpedagógiai évnyitóval kezdődő programsorozat a szabadtéri múzeumok Márton-napi vigasságaival zárul november közepén.

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának tematikus programjai
Térjünk a Tárgyra - Mi történik a tárgyakkal a múzeumokban?
A zene hullámhosszán - A Bartók életmű hazánkban
Régészkedj! – Régészeti örökségünk
Épít(s)-ésszel - Építészeti örökségünk
Herman Ottó, a polihisztor
Szabadtéri Múzeumok Márton napi vígassága