Sára, Márió

Hamisítatlan vásári mulatság a Bakáts téren

2006.10.05. 00:00

Programkereső

Az ősz országszerte – kisfalutól a nagyvárosig – a búcsúk ideje. Nem lesz ez másként Budapest szívében, a Bakáts téren sem. A Ferencvárosi Nyári Játékok október 6. és 8. között rendezi meg a Ferenc-napi Búcsút, amely a Ráday Kultucca® utolsó szabadtéri fesztiválja.
8b068e80-59ce-4853-88a4-3966212c9f39

A Bakáts téren és a Ráday utcában megrendezett néphagyományt őrző ünnepen fellép többek között a Benkó Dixieland Band és a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar. Az igazi búcsúhangulatról vidámpark, légvár, vásárosok és kézművesek gondoskodnak majd. Zsigmond és Mátyás király udvartartásának csemegéit, sajtkülönlegességeket és kemencében sült lángost kóstolhatunk meg az ízek utcájában.

A néphagyományt őrző Ferenc-napi Búcsú hagyományosan a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc Templom védőszentjének névnapjához kapcsolódik. A téren és a Ráday utcában felállított sátrakban gyermekjátékok, népművészeti tárgyak, hagyományos vásári portékák, iparművészeti áruk, gasztronómiai különlegességek várják a látogatókat. A Bakáts téri színpadon a Honvéd Táncegyüttes Csipkerózsika című zenés mesejátéka, musical show, népzene, néptánc követik egymást. Idén sem maradhat el a gyerekek körében népszerű aszfaltrajz-verseny, amelyre kicsiket és nagyokat egyaránt szeretettel várnak a szervezők.

A rendezvényhez felvilágosító programok (pl.: allergia megelőzés, szűrővizsgálatok) csatlakoznak. Vasárnap a Bakáts téri a templomban hagyományosan operaházi szólistákkal, kórussal és élőzenekarral kísért komolyzenei koncertet hallhatunk az ünnepi nagymiséhez csatlakozva.

(2006. október 6-8. Bakáts tér – Ferenc-napi Búcsú)